J.B.V. Entre Nous

 Een gezellige club onder de dijk.

 

Wedstrijdverslagen 2018


Terug naar overzicht

23-06-2018

Verslag Schager Open

Op een droge zondag met hier en daar een zonnetje en aangename temperatuur ging een afvaardiging van vier leden van Entre Nous op pad naar Schagen om het Schager Open bij PON te spelen. An en Leo de Haas en René van Andel en Evert Clowting vormden de twee koppels die Den Helder vertegenwoordigden. We speelden twee voorgelote partijen, waarna men werd ingedeeld in een A, B of C poule.
Na het afhalen van de wedstrijdbriefjes kwamen we erachter dat het zwaartepunt van de dag in het begin zou liggen. Het blijkt dat in de tweede partij de topmatch tussen An en Leo tegen René en Evert zou plaatsvinden en zeg nou zelf welke partij doet er meer toe? Maar eerst hadden we nog onze eerste wedstrijd te spelen. Helaas verliep dat voor beide koppels niet goed af. Redelijk kansloos werden we door accuraat tireer- en pointeerwerk van de tegenstanders met 13-3 en 13-1 de nederlaag opgediend.
Vervolgens de Helderse finale! Het was een partij die geheel gelijk opging. Mène’s van meer dan 3 punten waren er zelden en het stuivertje wisselen hield ons allen lekker scherp. Bij een stand van 11-10 in het voordeel van René en Evert, sloeg het echtpaar de Haas toe. Met een matige mène van de heren maakte An en Leo geen fouten en beslisten de partij in hun voordeel: 13-11. Een leuke wedstrijd met als gevolg dat An en Leo naar de B poule mochten en René en Evert het in de C poule mochten proberen.
In de poules werden 3 voorgelote partijen gespeeld die uiteindelijk de eindstand bepaalden.
An en Leo konden helaas niet meedingen voor de bovenste plaatsen. Maar erg is dat niet, want wie de Helderse finale wint is altijd een winnaar!
René en Evert verging het beter. Na een slechte voorronde herstelde zij zich goed en wisten met 3 ruime winstpartijen de C poule als tweede af te sluiten.
Al met al was het een plezierige en ontspannen dagje boulen. Tevreden en voldaan keerde daarom de Helderse Vier weer huiswaarts.Terug naar overzicht