J.B.V. Entre Nous

 Een gezellige club onder de dijk.

 

Wedstrijdverslagen 2018


Terug naar overzicht

06-10-2018

Van Asten prolongeert Titel Téte á Téte

Zaterdag 6 oktober werd bij jeu de boules vereniging Entre Nous om het Helders kampioenschap Téte á Téte gespeeld.
Téte á Téte is een spelvorm waarin men een tegen een speelt.
De wedstrijden begonnen om 10.00 de spelers waren verdeeld over vier poules waarvan de bovenste twee zich konden plaatsen voor de winnaars ronde. In de voorronden vielen enkele kanshebbers af voor ere metaal.
Enkele spelers verrasten vriend en vijand door in de halve finales door te dringen.
Uiteindelijk stonden in de finale de volgende spelers tegen over elkaar, titel verdediger Michael van Asten tegen Alex de Boer ze waren nog ongeslagen, twee spelers die in de ereklasse van de Nederlandse Jeu de Boules Bond hebben gespeeld. Dus op voorhand kon dit een interessante finale worden en dit werd het ook. Men kon genieten van top jeu de boules met al zijn facetten, tactisch werd er gespeeld maar ook aanvallend, foutjes werden ogenblikkelijk afgestraft. Het verloop was grillig ze gaven elkaar weinig toe dan stond de een voor en dan weer de andere. In de achtste menne was de tussenstand 7-6 voor Van Asten. De daarop volgende menne kon Van Asten een voorsprong nemen van 10-6, het werd nog 11-8. In de dertiende menne kon Michael van de winst naar zich toe trekken, twee niet goed liggende boules van Alex de Boer werden afgestraft door van Asten en won met 13-8.
Zodat Michael van Asten ongeslagen bleef en zijn titel van 2017 prolongeerde.
Alex de Boer werd dus tweede. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Stefan Boekel die terug kan kijken op een goed toernooi.Terug naar overzicht